Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Λούκυ Λουκ (Στρατίκη / Ψαρόπουλος)

Ο Λούκυ Λουκ είναι δημιούργημα του σχεδιαστή Μορίς. Ο χαρακτήρας που πυροβολεί πιο γρήγορα από τον ίσκιο του και είναι ένας φτωχός και μόνος Καουμπόη (σύμφωνα με τα γνωρίσματα που το απέδωσε ο Μορίς), έχει ως έδρα του τη άγρια δύση και στις περιπέτειες του συνηθίζει να γνωρίζει πραγματικές ιστορικές προσωπικότητες και να λαμβάνει μέρος σε σημαντικά γεγονότα της εποχής. 

Ο χαρακτήρας έγινε δημοφιλής εξαρχής, αλλά την πραγματική επιτυχία την γνώρισε όταν τα σενάρια τα ανέλαβε ο Γκοσινί, ο οποίος έβαλε περισσότερο χιούμορ και λεπτή ειρωνεία στις μέχρι πρότινος πιο σοβαρές περιπέτειες που έγραφε ο Μορίς. Μετά τον αναπάντεχο θάνατο του Γκοσινί όμως, ο Μορίς συνέχισε με διάφορους άλλους συνεργάτες, διατηρώντας όμως την πετυχημένη φόρμουλα. Ο Μορίς πέθανε το 2001 και έκτοτε η σειρά συνεχίζει με τον σχεδιαστή Ασντέ.

Στην χώρα μας, η σειρά δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από τους αδερφούς Στρατίκη και τον Ανδρεόπουλο το 1968, ενώ κατά το 1975, οι Στρατίκη άρχισαν να συνεργάζονται με τον Ψαρόπουλο. Το 1980 ο Ψαρόπουλος ανέλαβε αποκλειστικά τον τίτλο, μέχρι και το 1984 όπου το ανέλαβε η Μαμούθ Κόμικς, η οποία κατέχει μέχρι και σήμερα τα δικαιώματα.

Τόσο οι Στρατίκη/Ανδρεόπουλος όσο και ο Ψαρόπουλος, επανέκδοσαν τα τεύχη της σειράς αρκετές φορές. Το πρόβλημα είναι πως κάθε φορά που έβγαζαν τα παλιά τεύχη, η σειρά αρίθμησης άλλαζε, ενώ δεν ήταν ασυνήθιστο το να βγαίνουν επανεκδόσεις με νέα αρίθμηση, αλλά και νέα τεύχη με την παλιά, κάνοντας την ακριβή καταλογογράφηση τους ένα δύσκολο έργο που ακόμα δεν έχει διεκπεραιωθεί. Εδώ λοιπόν θα βάζουμε τα τεύχη από την περίοδο συνεργασίας των Αφών Στρατίκη με τον Ψαρόπουλο, ανεξάρτητα της αρίθμησης.

Looky Look 001 - O Aytokrator Smith (January 1977) (Stratikh) (c2c) (Greek) (GST Pantheon-DCP)


https://uptobox.com/3rgz7x6by76t

http://www.filefactory.com/file/1n3hfb2mtlqv/Looky%20Look%20001%20-%20O%20Aytokrator%20Smith%20(January%201977)%20(Stratikh)%20(c2c)%20(Greek)%20(GST%20Pantheon-DCP).cbr


Looky Look 009 - Arizona (September 1977) (Stratikh) (c2c) (Greek) (GST Pantheon-DCP)


http://ul.to/o5tkkesv

1 σχόλιο: