Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

2015


Έφτασε και το 2015 λοιπόν. Χρόνια πολλά και καλά, με τα κόμικς να σας συντροφεύουν πάντα. :)

Για εμάς ήταν μια ενεργή χρονιά. Γιορτάσαμε τα 5 χρόνια του μπλογκ και βγήκαν πολλά νέα σκανς, τα οποία ελπίζουμε να σας άρεσαν.

Ήταν και μια καλή χρονιά (τηρουμένων των αναλογιών) και για τα κόμικς στην χώρα μας· Μετά από την απογοήτευση που μας έφερε η διακοπή των εκδόσεων Disney από τη Νέα Ακτίνα στα τέλη του 2013, ήρθαν οι Καθημερινές Εκδόσεις να καλύψουν το κενό και μπήκαν φορτσάτοι. Επανήλθε επίσης άλλος ένα ιστορικός τίτλος, αυτός του Μπλεκ, ενώ επαναδραστηριοποιήθηκε η Μαμούθ βγάζοντας άλμπουμ τόσο σε συνεργασία με εφημερίδα, όσο και μόνη της. Από τις εκδόσεις βιβλιοπωλείου, είχαμε επίσης την έλευση δύο σημαντικών τίτλων· του Κατανοώντας τα Κόμικς, που συνιστάται σε όλους ανεξάρτητα από τα γούστα τους και το Αϊβαλί του Soloup, που συζητείται αρκετά ήδη και ίσως αποτελέσει τον επόμενο τίτλο που θα αγγίξει ένα ευρύ κοινό μετά το Logicomix. Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να δούμε (ή να ξαναδούμε κάποιοι), τον Don Rosa στην χώρα μας, προσκεκλημένο όχι από κάποιον εκδότη αυτή την φορά, αλλά από την Λέσχη Φίλων Κόμικς, η οποία προέβη και στην έκδοση του Οι Περιπέτειες του Περτουίλαμπι, ένα από τα προσωπικά του έργα που φέρει όλα τα γνωρίσματα που αγαπήσαμε στις ιστορίες του με τα παπιά, που αμφιβάλλω πως θα βλέπαμε ποτέ υπό άλλες συνθήκες. Έτσι, εκεί που στα τέλη του 2013, το μέλλον του ιδιώματος στην χώρας μας φάνταζε ζοφερό, είχαμε μια - μικρή αλλά σημαντική - ανάκαμψη.

Ευχόμαστε το 2015 λοιπόν να είναι ακόμα καλύτερο και να μεταφερθεί η θετική ενέργεια και στους άλλους τομείς της καθημερινότητας μας. :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου