Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

Νέο Σκαν: Σούπερ Σπάιντερ-Μαν 040 (Καμπανάς)

Άλλο ένα τεύχος του Σούπερ Σπάιντερ-Μαν είναι έτοιμο. Θα βρείτε το τεσσαρακοστό τεύχος ΕΔΩ.


Κάμποσα πράγματα για σχολιασμό και σε αυτό το τεύχος. 

Καταρχήν, η πρώτη σελίδα της πρώτης ιστορίας για κάποιο λόγο είναι επανασχεδιασμένη εξ ολοκλήρου, πιθανόν από τον Παχνέλη. Με μια πρώτη ματιά είναι ίδια αλλά υπάρχουν πολλά σημεία που μαρτυράει την αλλαγή αν βάλει κανείς τις σελίδες του ξένου και του Ελληνικού τεύχους δίπλα-δίπλα. Το περίεργο είναι βέβαια πως δεν υπάρχει κανένας άμεσα εμφανής λόγος που έγινε αυτό. Η ξένη σελίδα έχει πολλά κενά για να προσαρμοστεί στα Ελληνικά κείμενα και τις επικεφαλίδες. Το πιθανόν λοιπόν να παρουσιάστηκε κάποιο άσχετο πρόβλημα κατά την παραγωγή.

Το εξώφυλλο τώρα: Προέρχεται από το πρώτο τεύχος της Πτήσης Άλφα. Όχι, δεν θα βρείτε την ιστορία μέσα. Το εξώφυλλο είχε δημοσιευτεί ξανά 3 χρόνια πριν στο τεύχος 7 του X-Men της Μαμούθ, η οποία είχε βάλει και την ιστορία μέσα στο τεύχος, όπως συνήθιζε. Μου είχε κάνει εντύπωση όταν είχε βγει το τεύχος, καθώς δεν περίμενα να έχει το δικαίωμα ο Καμπανάς στην χρήση εξώφυλλων από σειρές που ακόμα ήταν σε κυκλοφορία από άλλους εκδότες. Η Μαμούθ είχε βάλει πάλι κάποια εξώφυλλα που είχε βάλει παλιά και Καμπανάς βέβαια, αλλά από σειρές που είχε πάρει πλέον αυτή και το σημαντικότερο, σε αντιστοιχία με το περιεχόμενο του τεύχος και όχι ότι να ναι.

Το γιατί το διάλεξε δεν μου είχε κάνει εντύπωση πάντως. Το επιτελείο του Καμπανά είχε πάντα αδυναμία σε ομαδικές εικόνες των ηρώων,αρπάζοντας τες όπου τις έβρισκε. Όμως, χάρη στο άκομψο λογότυπο της ύστερης περιόδου των τίτλων της, κόπηκαν και 3 χαρακτήρες της Πτήσης Άλφα στην πάνω πλευρά (κατάστρεψε πολλά εξώφυλλα αυτή η άκυρη προσπάθεια εντυπωσιασμού του αναγνωστικού κοινού). Υπάρχουν βέβαια στο εξώφυλλο του X-Men 07, αλλά μπορείτε να τους δείτε και στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://marvel.wikia.com/wiki/Alpha_Flight_Vol_1_1

Το τεύχος περιέχει επίσης και το διαβόητο Avengers v1 200, μιας ιστορίας που καθώς ήταν ενισχυμένη, μπήκε στο Σούπερ Σπάιντερ-Μαν, όπως και όλα τα αντίστοιχα διπλά τεύχη εκείνη την περίοδο, αντί για το μικρό. Και είναι διαβόητο τεύχος γιατί περιέχει ουσιαστικά το βιασμό και γκάστρωμα της Μις Μάρβελ, ενώ η λύση που δόθηκε στο τέλος έχει αιμομικτικές προεκτάσεις. Ο τρόπος που αναπτύχθηκε η ιστορία δεν το κάνει άμεσα ξεκάθαρο και στο κοινό της εποχής εν πολλοίς - αλλά όχι εντελώς - πέρασε απαρατήρητο, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και με κάποια πράγματα να μπαίνουν στο κατάλληλο πλαίσιο, έχει κατακριθεί αρκετά. Και είναι κρίμα, γιατί, πέρα από αυτά στοιχεία που αναπτύχθηκαν κυρίως προς το τέλος της, η ιστορία δεν ήταν κακή (και έχει και το πάντα άψογο σχέδιο του George Perez για να μας γλυκάνει). Απλά έπεσε θύμα μιας ιδιαίτερα σύντομης προθεσμίας και μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής στην βασική υπόθεση μιας και έμοιαζε με ένα πρόσφατο τεύχος της εταιρίας και για να προλάβουν, ανακατεύτηκαν πολλά άτομα στην πλοκή και τα έκαναν μαντάρα στην συνεννόηση, όπως φαίνεται.

Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των παρασκηνίων στο παρακάτω σύνδεσμο.

http://goodcomics.comicbookresources.com/2015/03/08/things-that-turned-out-bad-that-time-ms-marvel-gave-birth-to-her-own-rapist/

Ένα χρόνο μετά, ο Chris Claremont ανέλαβε να διασώσει λίγο την τιμή της Μις Μάρβελ, μέσα από τις σελίδες του Avengers Annual 10, αλλά το κοινό είναι διχασμένο για το κατά πόσο το πέτυχε, ή αν έκανε περισσότερη ζημιά με την σειρά του. Και αυτή η ιστορία δημοσιεύτηκε στον τίτλο και μάλλον θα είναι η επόμενη που θα πιάσω, αν και δημοσιεύτηκε 20 ολόκληρα τεύχη νωρίτερα (στο 20ο τεύχος). Αρκετά από τα πρώτα τεύχη των Εκδικητών δημοσιεύτηκαν με τυχαία σειρά στο «Μικρό» Σπάιντερ-Μαν και την ίδια τύχη είχαν και τα Annuals στο Σούπερ Σπάιντερ-Μαν, έτσι, γιατί είχαν και μια παράδοση να διατηρήσουν. :P

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου