Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Μικρός Ήρωας Εικονογραφημένος Συλλεκτικός (Αικατερίνη Ανεμοδουρά)

Το 2004 η Αικατερίνη Ανεμοδουρά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μικρού Ήρωα, έβγαλε ξανά μαζεμένες σε 15 τεύχη τις ιστορίες του Εικονογραφημένου Μικρού Ήρωα, ιστορίες που αρχικά είχαν βγει το 1968 σε σενάριο του Στέλιου Ανεμοδουρά  (υπογράφοντας το με το ψευδώνυμο του, το Θάνος Αστρίτης) και σχέδιο του Βύρωνα Απτόσογλου και Δημήτρη Αντωνόπουλου. Οι ιστορίες στην αρχική τους μορφή είχαν βγει σε συνέχειες και μέσα από 66 δεκαπενθήμερα τεύχη σε ένα περιοδικό που περιλάμβανε και άλλη ύλη.

Βάζω και ένα κείμενο του Wkeanos που σκάναρε τα τεύχη.

Mερικά Λόγια Για τον Μικρό ήρωα. 
Ο Μικρός Ήρως ήταν εβδομαδιαίο περιοδικό που δημιούργησε ο Στέλιος Ανεμοδουράς με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης και πλαισίωσε με σχέδια ο Βύρων Απτόσογλου. Πρόκειται για τις περιπέτειες τριών ηρωικών παιδιών από την Ελλάδα (τον Γιώργο Θαλάσση, την Κατερίνας και τον "Σπίθα") την χρονική διάρκεια της κατοχής και του αγώνα απέναντι σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Κυκλοφόρησε για 16 ολόκληρα χρόνια, από το 1953 έως τον Ιούνιο του 1968 όταν και διακόπηκε απότομα στο τεύχος 798 για να συνεχισθεί αμέσως μετά με πλήρη εικονογράφηση επίσης το έτος 1968 έως το έτος 1971 με 64 τεύχη. Η Δεύτερη έκδοση του εικονογραφημένου μικρού ήρωα πραγματοποιήθηκε το 2004 έως το 2005 και περιελάβανε 15 τόμους συλλεκτικούς.
Μια Παρουσίαση των Πρωταγωνιστών του Μικρού ήρωα υπάρχει στην Βικιπαίδεια όπου και την καταχωρώ όπως ακριβώς υπάρχει εκεί. 
Γιώργος Θαλάσσης 
Ο Γιώργος Θαλάσσης είναι ένα έφηβο παιδί, ορφανό από πατέρα και άριστο γνώστη πολεμικών τεχνών, το οποίο αποφασίζει να δώσει τον υπέρ-πάντων αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ζυγό των κατακτητών, κατά τη διάρκεια της τριπλής κατοχής της χώρας μας, από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους.Πιστοί σύντροφοι στις προσπάθειές του στέκονται η αγαπημένη του Κατερίνα, με την οποία τον συνδέει πλατωνική ερωτική σχέση και το "αιώνια πεινασμένο παιδί", ο ευτραφής, καλοκάγαθος "Σπίθας" 
Κατερίνα 
Η Κατερίνα είναι μια έφηβη κοπέλα η οποία λαμβάνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση του λαού μας, απέναντι στους γερμανούς, ιταλούς και βούλγαρους κατακτητές, στο πλευρό του Γιώργου Θαλάσση και του Σπίθα. Η Κατερίνα είναι ένθερμη πατριώτισσα, δυναμική αγωνίστρια και μάλλον πλατωνικά ερωτευμένη με το βασικό πρωταγωνιστή της σειράς. Με την Κατερίνα, ο σεναριογράφος Στ. Ανεμοδουράς, φρόντισε να δημιουργήσει έναν αμόλυντο και αγνό χαρακτήρα, αφού γνώριζε ότι το διήγημά του απευθυνόταν, κυρίως, σε νεαρά παιδιά. Έτσι, περιορίσθηκε στο να αφήνει μόνο κάποια αμυδρά υπονοούμενα για τη μεγάλη συμπάθεια που αναπτύχθηκε Ιμέσα στα κείμενά του) ανάμεσα στο ζεύγος Γιώργου-Κατερίνας, μη θέλοντας να εκτρέψει το έργο του από τη βασική κατεύθυνση (αγώνας για την ελευθερία), μετατρέποντάς το σε αισθηματικό μυθιστόρημα. Φυσιογνωμικά, δοσμένη μέσα από την πένα του Βύρωνα Απτόσογλου, παρουσιάζει μεγάλη ομοιότητα με την ηθοποιό Έλλη Φωτίου. Αποτελεί την ελληνική απάντηση στο αντίπαλο δέος, τη γερμανίδα πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών "Φροϊλάιν Χ", που μαζί με τον "Σεϊτάν Αλαμάν", αποτελούν τους κυριότερους εχθρούς της πρωταγωνιστικής τριάδας. 
Σπίθας 
Ο Σπίθας είναι έφηβος με μικρή διανοητική καθυστέρηση και απόλυτα αφοσιωμένος φίλος του Γιώργου Θαλάσση στον αγώνα τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής, εναντίον των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων κατακτητών. Μαζί με την Κατερίνα, συνιστούν μια ακαταμάχητη τριάδα ηρώων.
Ο Σπίθας είναι παχύσαρκος, με μια χαρακτηριστικά μεγάλη στρογγυλή μύτη, όσο και πλαδαρή εμφάνιση. Η περιορισμένη αντίληψη των πραγμάτων γύρω του, του επιτρέπει να εμφανίζει άγνοια κινδύνου και να υπομένει στωϊκά διάφορες αντιξοότητες, μαρτύρια των βασανιστών του, προκειμένου να κατανικήσει τη μεγάλη πείνα που τον διακατέχει στη σκλαβωμένη Αθήνα των ετών 1941-1944. Το "αιώνια πεινασμένο παιδί" είναι μια αγαθή δύναμη, που η συμπεριφορά του, μέσω των κειμένων του Ανεμοδουρά και των σχεδίων του Απτόσογλου εμπνέουν στο νεαρό αναγνώστη τις αρχές της αυτοθυσίας, του αλτρουισμού, της πίστης στο στόχο και της αλληλεγγύης. Η έκφραση "Μανούλα μου ..." που προηγείται κάθε του φράσης, χρησιμοποιείται εύστοχα για να αποδώσει την έκπληξή του όταν αντιμετωπίζει απρόοπτες καταστάσεις, υποκρύπτοντας μια άδολη, αγνή και αφελή παιδικότητα.Ο Σπίθας εντάσσεται στο πλαίσιο των δευτεραγωνιστών που βοηθούν το βασικό ήρωα για την ολοκλήρωση του έργου του, αλλά και χαρίζουν τον απαιτούμενο ανάλαφρο τόνο στην ιστορία, ώστε να επέρχεται ισορροπία με το δραματικό στοιχείο, που συνυπάρχει έντονα.

 mikros hrws Eikonografhmenos(1)(Syllektikos)(Ta tria Ellhnopoula)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhhyRTstglWinxvyM


mikros hrws Eikonografhmenos(2)(Syllektikos)(Tolmiro Paixnidi)(2nd Printing)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhh3PGgLKZYho8SPa


mikros hrws Eikonografhmenos(3)(Syllektikos)(Pagida Thanatou)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhh6AXBGGNVEc5t4w


mikros hrws Eikonografhmenos(4)(Syllektikos)(Aixmalwth)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhh8gyBUsv0pi8-fO


mikros hrws Eikonografhmenos(5)(Syllektikos)(To Trello Paidi)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhiCqCSqi3VMM_LiY


mikros hrws Eikonografhmenos(6)(Syllektikos)(O Spi8as Seniorita)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhiHQY-uMFDPn1RYY


mikros hrws Eikonografhmenos(7)(Syllektikos)(Enas Mikros Patriwths)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhiJZaDQJYP-gtWcT


mikros hrws Eikonografhmenos(8)(Syllektikos)(Ta Flegomena Belh)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhiNUPfkaeIwd5H_A


mikros hrws Eikonografhmenos(9)(Syllektikos)(H Wra tou Kindynou)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhi3zA2i6dfoCkeAI


mikros hrws Eikonografhmenos(10)(Syllektikos)(Apostoli stin Elvetia)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhi6JPOihbbZ0tUk0


mikros hrws Eikonografhmenos(11)(Syllektikos)(Odomaxies)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhi8VHKMKgBPmMr_d


mikros hrws Eikonografhmenos(12)(Syllektikos)(Apostolh sto Pelagos)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhjC9OGtZIsHLOXOW


mikros hrws Eikonografhmenos(13)(Syllektikos)(Oi Tromeroi Nanoi)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhjGn608HuUjg9SGq


mikros hrws Eikonografhmenos(14)(Syllektikos)(Thanatiki Katadiki)(2nd Printing)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhjKu6epmSDO3CR-x


mikros hrws Eikonografhmenos(15)(Syllektikos)(Pagidevmenoi Patriwtes)(2nd Printing)(2004-2005)(Anemodoura)(c2c)(Greek)(Wkeanos)


1drv.ms/u/s!AiwFiYrwvW2uhjNrMx69IIQT5UaN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου