Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017

Θεματική Σάρωση: Βαλέριαν από τα Σαΐνια (Scripta)

Με αφορμή της κυκλοφορίας της ταινίας του Λικ Μπεσόν, Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες στους κινηματογράφους του εξωτερικού και εν αναμονή της κυκλοφορίας της στο τέλος του Αυγούστου του 2017 και στην χώρα μας, ήρθε η ώρα να βγουν και μερικά σκανς από τις ιστορίες που έχουν βγει στην χώρα μας. :)

Από τον Οκτώβρη του 1998 μέχρι και τον Μάιο του 1999 (τεύχη 79 έως 86), κυκλοφόρησαν στο περιοδικό Τα Σαΐνια, 4 ιστορίες με τις περιπέτειες του Βαλέριαν και Λορελίν, αποτελούμενη από 16 σελίδες η κάθε μια και δημοσιευμένη σε δύο συνέχειες έκαστη. Οι ιστορίες είχαν δημοσιευτεί αρχικά στα πρώτα τεύχη του Super Pilote Pocket στην Γαλλία και αργότερα συλλέχθηκαν στον τόμο Par les chemins de l’espace της σειράς 16/22 της Dargaud, σειρά που ένα μικρό δείγμα της είδαμε και στην Ελλάδα στις αρχές του '80 από τον Ψαρόπουλο. Οι ιστορίες είναι φτιαγμένες έχοντας υπόψη το μικρό μέγεθος των σειρών στις οποίες θα δημοσιεύονταν, οπότε τα καρέ είναι μεγάλα και οι σειρές με καρέ δεν ξεπερνάν τις 3, κοντά στο ύφος των Ιταλικών κόμικς και σαφώς απευθυνόμενα πιο πολύ σε νεαρούς αναγνώστες. Οπότε, το Par les chemins de l’espace είναι το μόνο από τα 8 άλμπουμς που βγήκαν μέσα από την σειρά 16/22 το οποίο δεν είναι προσαρμογή των καρέ των κανονικών άλμπουμς της σειράς, για αυτό και θεωρείται εκτός σειράς.

Η αρχική κυκλοφορία του Par les chemins de l’espace, δεν είχε όλες τις ιστορίες που είχαν βγει με αυτή την φόρμα στο Super Pilote Pocket από ότι καταλαβαίνω, κάτι που πρέπει να διορθώθηκε στην μετέπειτα επανακυκλοφορία του ως αυτόνομο άλμπουμ. Από εκεί πρέπει να πήραν και τα Σαΐνια τις ιστορίες, αν κρίνω από τον σχετικά πιο σύγχρονο χρωματισμό. Φαίνεται πως άφησαν και 3 ιστορίες στην άκρη, εκτός και αν την έβαλαν σε μεταγενέστερα τεύχη και μου διαφεύγει.


Valerian (From Sainia Magazine 79-86) (1998-1999) (Scripta) (Greek) (GST Pantheon-DCP)


http://ul.to/o6fp9ctn

http://uptobox.com/khh9gmu8h5k4

http://www.filefactory.com/file/1i5gzs4uooq5/Valerian%20(From%20Sainia%20Magazine%2079-86)%20(1998-1999)%20(Scripta)%20(Greek)%20(GST%20Pantheon-DCP).cbr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου