Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Η αρχή.

Καλωσορίσατε στο Greek Scanning Net, το δικτυακό στέκι της Greek Scanning Team!


Η Greek Scanning Team (GST εφεξής στο κείμενο) συστάθηκε το 2008 με σκοπό την ψηφιακή διατήρηση παλιών κόμιξ, με τα υψηλά κριτήρια ποιότητας που συναντάμε μόνο σε αντίστοιχες ομάδες του εξωτερικού, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ταυτόχρονα και αναγνώσιμο στις σύγχρονες οθόνες των υπολογιστών.Στο Greek Scanning Net θα βρείτε τα κόμικς που ψηφιοποίησε η ομάδα μας καθώς και κάποια για τα οποία γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας ποιοι τα έχουν σκανάρει (για να δοθεί το απαραίτητο credit, μιας και έχουν πέσει στην αντίληψη μας αρκετές παραποιήσεις σκαναρισμάτων), πληρούν κάποια στοιχειώδες κριτήρια ποιότητας και οι ίδιοι δεν έχουνε πρόβλημα να τα διανέμουμε μέσω του Greek Scanning Net


Αυτό που ΔΕΝ θα βρείτε στο Greek Scanning Net, είναι σκαναρισμένα κόμικς για τα οποία δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον πέντε χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους, μιας και σκοπός μας δεν είναι να βλάψουμε τις εκδοτικές προσπάθειες της χώρας μας, αλλά να τα κάνουμε προσβάσιμα και για τις επόμενες γενιές, και γιατί όχι, να κάνουμε τα άτομα από τις υπάρχουσες γενιές που δεν ασχολούνται με το είδος, να τα αγαπήσουν. Τα  TPB'S & Graphic Novels  - που κερδίζουν έδαφος και στην χώρα μας - θα τα "περιλαμβάνουμε" όταν αποσύρονται - οριστικά - από την κυκλοφορία.

 Μόνη εξαίρεση στον κανόνα θα είναι οι εκδόσεις ελεύθερης διακίνησης (Ευρωπαϊκής Ένωσης, ψηφιακής προσφοράς δημιουργών κ.λ.π.)


Οι κυκλοφορίες της GST είναι πάντα σε αρχεία cbr ή cbz τα οποίο είναι το πλέον βασικό format για την ανάγνωση περιοδικών και κόμικς, μιας και βασίζονται στα δημοφιλή αρχεία  συμπίεσης WinRar & WinZip, τα οποία δεν αλλοιώνουν τις σκαναρισμένες εικόνες όπως άλλα φορμά (όπως π.χ. το pdf). Επίσης έχουμε δώσει βάση στην ορθή ονοματολογία των αρχείων μας για σωστή αρχειοθέτηση. 


Αυτά για τώρα! Σας αφήνουμε να διαβάσετε τα τεύχη που θα βρείτε ή ήδη βρήκατε στο στέκι μας. Και μην ξεχνάτε να υποστηρίζετε τις εκδοτικές προσπάθειες της χώρας μας αν σας άρεσαν αυτά που βρήκατε εδώ και θέλετε να δείτε και άλλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου