Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Τα Καλύτερα Κόμικς (Ατλαντίς)

Τα Καλύτερα Κόμικς ήταν ένα ιστορικό εβδομαδιαίο περιοδικό κόμικς που κυκλοφορούσε εναλλάξ τις τέσσερις εβδομάδες κάθε μήνα μήνα ως "Διαπλανητικά", "Παράξενα", "Δυναμικά" ("Υπεράνθρωπα" στα πρώτα τεύχη) και "Εκπληκτικά".
Εκδότης ήταν η Ατλαντίς των αδελφών Πεχλιβανίδη που επίσης εξέδιδαν τα Κλασσικά Εικονογραφημένα και το Γέλιο και Χαρά.
Το περιεχόμενό τους προερχόταν από τις εκδόσεις DC Comics των ΗΠΑ και αντιστοιχούσε στην περίοδο που είναι γνωστή ως Silver Age. Στα Διαπλανητικά (μετάφραση του τίτλου της DC Comics Mystery in Space) εμφανιζόταν κυρίως ο Αdam Strange (ως "Παράξενος Αδάμ"), στα Παράξενα (Strange Adventures) διάφορες ιστορίες με καλύτερη την σειρά των Atomic Knights (ως "Ατομικοί Ιππότες") , στα Δυναμικά (Action Comics) ο Superman (ως "Υπεράνθρωπος" στα πρώτα τεύχη) και o Batman (ως "Νυκτερίδας" και ``Άνθρωπος Νυχτερίδα``), και στα Εκπληκτικά (Tales of The Unexpected) ο Space Ranger ως "Εξερευνητής του Διαστήματος". Υπήρχαν και αρκετές ιστορίες με άλλους ήρωες οι περισσότερες απ' τις οποίες δεν αφορούσαν επανεμφανιζόμενους χαρακτήρες.
Εκδόθηκαν συνολικά 136 τεύχη από τον Ιούνιο του 1961 μέχρι και το 1963, οπότε σταμάτησε η έκδοση, Σε κάποιο σημείο της έκδοσης σταμάτησαν τα Εκπληκτικά και αντικαταστάθηκαν από ακόμα ένα τεύχος των Δυναμικών -που απ' ότι φαίνεται πουλούσαν καλύτερα (τα Δυναμικά δηλαδή κυκλοφορούσαν δυό φορές τον μήνα, εβδομάδα παρά εβδομάδα). Η τιμή κάθε τεύχους ήταν τρεις δραχμές, δηλαδή διπλάσια από την τιμή μιας εφημερίδας. Προφανώς, για να μειωθεί το κόστος εκτύπωσης, αλλά και για τεχνικούς λόγους της εποχής, το τυπογραφείο έκανε έγχρωμη εκτύπωση από την μια πλευρά του χαρτιού και ασπρόμαυρη από την άλλη, με αποτέλεσμα να είναι έγχρωμες μόνον οι μισές σελίδες. Αργότερα, δεκαπέντε από τα τεύχη επανακυκλοφόρησαν σε τρεις θεματικούς χαρτόδετους τόμους από ένας για τα Διαπλανητικά, τα Παράξενα και τα Εκπληκτικά (αλλά όχι και για τα Δυναμικά), προφανώς σε μια προσπάθεια να πουληθεί το στοκ που τευχών που παρέμειναν απούλητα, μια πολύ συνηθισμένη τακτική των Ελλήνων εκδοτών εικονογραφημένων περιοδικών από τότε ακόμα.

Από την wikipedia

http://el.wikipedia.org/wiki/Τα_Καλύτερα_Κόμικς


Diaplanitika 01 (1961) (c2c) (Team-GC)


 

https://mega.nz/#!6xURwIgD!t0tVfhEZfJ3eIZ6oq6grzY74sosX4650fO8GfGUq3vM


Ta Kalytera Komiks 093 (1963) (Atlantis) (c2c) (Greek) (GreekComicFan)


http://www.filefactory.com/file/17t18kyzylgp/Ta%20Kalytera%20Komiks%20093%20%281963%29%20%28Atlantis%29%20%28c2c%29%20%28Greek%29%20%28GreekComicFan%29.cbr

4 σχόλια:

 1. ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 136 ΤΕΥΧΗ, ΟΛΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΕΞΩΦΥΛΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το σκανάρισμα και τη δημοσίευση του τεύχους Νο 1
  της σειράς "ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΙΚΣ".
  Ελπίζω να δημοσιεύσετε και άλλα τεύχη από τη σειρά αυτή. Επίσης θέλω να σας
  ενημερώσω ότι στη ιστοσελιδα μου στο διαδίκτυο έχω αναρτήσει για direct download to
  τεύχος
  No. 12 http://sites.google.com/site/theosbazaar/komiks-diaplanetika

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και εμείς σε ευχαριστούμε φίλε για τα δικά σου σκαναρίσματα. Μακάρι να είχαμε άλλα τεύχη απο αυτή τη σειρά να τα βγάζαμε κατευθείαν. Πρόσθεσα το link για τη σελίδα σας στην αρχική μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή