Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Αγορά Scanner

Αποκλειστικά για κόμικ. Σήμερα υπάρχουν μόνο 2 επιλογές στη συγκεκριμένη αγορά, ο Epson Perfection V37 με 96e και ο Plustek Opticbook 3800 με 246e. Ανάλογα με το budget που διαθέτει κανείς μπορεί να διαλέξει. Σίγουρα υπάρχουν και φθηνότερες λύσεις (κυρίως σε Cannon) αλλά πιστεύω ότι πραγματικά αξίζει να δαπανήσει κάποιος λίγο παραπάνω ώστε να αποκτήσει τον Epson V37.

Ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ αυτών των δύο φοβάμαι πως δεν υπάρχει. Ο V370 πάλι τις Epson είναι ακριβώς ίδιος με τον V37 απλά μπορεί να σκανάρει film και διαφάνειες, μία λειτουργία που εμείς δε χρειαζόμαστε οπότε δε αξίζει να αναφερθεί λόγω του αυξημένου κόστους κατά 20e. Από τους υπόλοιπους κατασκευαστές με ακριβότερη τιμή από τον V37 επίσης δεν θα βρείτε τίποτα σε καλύτερο. Τώρα εάν κάποιος θέλει να δαπανήσει παραπάνω από 246e, για κάποιο λόγο, θα τον συμβούλευα να μείνει στη σειρά Opticbook της Plustek και να κοιτάξει τι του προσφέρουν τα ακριβότερα μοντέλα. Αυτό που έχω παραλείψει είναι να γράψω για scanner μεγέθους A3 κάτι για το οποίο δε γνωρίζω τίποτα οπότε όποιος θέλει ας κάνει το δικό του ψάξιμο. Επίσης έχω σκόπιμα παραλείψει τους DIY scanners λόγω τεράστιου κόστους και χαμηλής ποιότητας, η τέχνη στο κόμικ δεν πρέπει να χάνεται κατά την ψηφιοποίηση.


Epson Perfection V37

Μήκος (cm) : 43 / Πλάτος (cm) : 28 / Βάρος (kg) : 2,2
Διαστάσεις σάρωσης: έως 210 x 297 mm
Τιμή: 96e (plaisio.gr)


Plustek Opticbook 3800


Μήκος (cm) : 45,3 / Πλάτος (cm) : 28,3 / Βάρος (kg) : 3,4
Διαστάσεις σάρωσης: έως 216 x 297 mm
Τιμή: 246e (skroutz.gr)


O Plustek είναι ειδικά φτιαγμένος για τη σάρωση βιβλίων χωρίς να χρειαστεί να πιέσεις το χαρτί πάνω σε αυτόν χάρη στην πατέντα Shadow Elimination Element. Μπορείτε να δείτε το βίντεο του youtube για να καταλάβετε πως δουλεύει. Συνεπώς είναι εφικτή και η σάρωση τόμων σε περιπτώσεις όπως επίσης και των τευχών σας χωρίς να χρειαστεί να τα καταστρέψετε ή να τα πιέσετε πολύ.

https://www.youtube.com/watch?v=JMehpp747p8


Συγκριτικά


Καλύτερη τιμή:Epson V37
Καλύτερη ποιότητα:Epson V37
Καλύτερη ταχύτητα:Plustek Opticbook 3800
Shadow Elimination:Plustek Opticbook 3800

Τώρα το κατά πόσο αξίζει τα 150 ευρώ παραπάνω ο Plustek είναι θέμα του καθενός να κρίνει. Μη περιμένετε να βγάλει άλλη εταιρία σκάνερ με SEE τεχνολογία για τα επόμενα 13-14 χρόνια.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου