Νέο φόρουμ για Εληνικά κόμικ σκανς.

Νέο φόρουμ για Ελληνικά κόμικ σκανς.

Αρχειοθήκη Κόμικς

Με την συμμετοχή της GST.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Νέο Σκαν: Κόναν ο Βάρβαρος 04 (Καμπανάς)

Προστέθηκε το τεύχος 04 με το οποίο ολοκληρώνεται η σειρά. Θα το βρείτε ΕΔΩ.Όπως έγινε και στο περιοδικό Θωρ που κυκλοφόρησε το ίδιο διάστημα, ο Καμπανάς επέλεξε να κλείσει την σειρά βάζοντας ιστορία από ένα ασπρόμαυρο περιοδικό της Μάρβελ αντί να κλείσει με τεύχος του Conan The Barbarian. Ως αποτέλεσμα είχαμε την πρώτη δημοσίευση ιστορίας από τον τίτλο Savage Sword of Conan και δη, με την  δεύτερη διασκευή του Πύργου του Ελέφαντα ή οποία δεν είχε ούτε χρόνο που είχε κυκλοφορήσει στην Αμερική. Το αστείο είναι πως αν είχαν βάλει ιστορία από το Conan the Barbarian, πάλι τον Πύργο του Ελέφαντα θα βλέπαμε, την πρώτη διασκευή, μιας και ήταν το επόμενο τεύχος του Barbarian. 

Φυσικά η ιστορία παρόλο που ήταν εξ ολοκλήρου ασπρόμαυρη, στην έκδοση του Καμπανά ήταν κατά το ήμιση χρωματισμένη και μάλιστα είχε γίνει αρκετά καλή δουλειά, ίσως η καλύτερη στα τεύχη που βγήκαν την περίοδο 1976-1982. Κάτι μου με κάνει να αναρωτιέμαι αν ο χρωματισμός για το τεύχος - αλλά και για το Θωρ 04 - έγινε από τον Καμπανά όπως συνήθισε ή τον πήραν από κάποια ευρωπαϊκή επανέκδοση. Δεν μπορεί να ήταν ο μόνος εκδότης στον κόσμο που επιχρωμάτιζε ασπρόμαυρα Μάρβελ. :) Η μετάφραση επίσης είναι από τις πιο αξιόλογες του εκδότη, τηρουμένων των αναλογίων. Φαίνεται να τον γούσταραν αρκετά τον τίτλο στο επιτελείο του Καμπανά για να του επιφυλάσσουν τέτοια φροντίδα...

Οι ιστορίες του Conan The Barbarian συνεχίστηκαν στο περιοδικό Βάρβαροι, όπου ο Καμπανάς, ορθά, συνδύασε τον τίτλο μαζί με τις περιπέτειες του Kull, άλλον έναν χαρακτήρα του Ρόμπερτ Χάουαρντ. Ο τίτλος έχει πάρει την σειρά του για σκανάρισμα, σιγά-σιγά. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου